Operate

Site Reliability Engineering

Onze Site Reliability Engineers (SRE) zijn de verbindende schakel in alle fasen, van ontwerp tot bouw, van operatie tot overdracht.

Het aanspreekpunt voor klantteams

De SRE is nauw betrokken bij de ontwerp- en bouwfasen van een dienst en treedt op als aanspreekpunt voor het ontwikkel, applicatie en infrastructuurteam van de klant. De Day2 SRE is niet alleen “een ops-persoon die codeert”. Hij of zij is een volwaardig lid van het klantontwikkelingsteam met een reeks vaardigheden die zowel Dev als Ops aanvullen.   De belangrijkste rol van de SRE is om ervoor te zorgen dat wat wordt ontwikkeld en gebouwd, ook kan worden beheerd. Concreet betekent dit dat de SRE vooruitdenkt vanaf het moment dat met het design wordt gestart zodat de service presteert zoals hij is ontworpen en voldoet aan SLA’s. Hij of zij weet ook hoe de code moet worden beheerd, geconfigureerd, wordt uitgerold en gelogd en gemonitord. Day2 SRE’s delen hun kennis en expertise tijdens alle fases van een project met het ontwikkelteam en het operationele team van klanten.

Wat doet een SRE?

De SRE is deel van het ontwikkelteam maar heeft andere vaardigheden en verantwoordelijkheden, met name op het gebied van implementatie, configuratiebeheer, monitoring en security. De SRE is ook verantwoordelijk voor de SLA’s van de service en werkt samen met ontwikkelteams om een product op te leveren dat eenvoudig kan worden bijgewerkt, beheerd en worden gemonitord. De SRE zorgt ervoor dat de architectuur rekening houdt met deze variabelen, of stelt aanpassingen voor aan bestaande architecturen die niet aan de SLA’s voldoen.

In het kort: Een SRE helpt de kwaliteit verhogen en de kans op problemen te reduceren.

Hulp nodig bij het verhogen en waarborgen van de kwaliteit?

Neem dan contact op! Day2 is een praktisch ingesteld Cloud consultancy bedrijf en helpt organisaties bij het omarmen van Cloud en Cloud native technologie en zo toegevoegde waarde te creëren. We bieden een breed scala aan diensten om geloven in wat mensen mogelijk maken. Wij brengen Cloud transities en technologische innovatie naar opdrachtgevers over de hele wereld.